Sport és szabadidős játékok

A nyár kedvenc játékai

Minden évszak közül a nyár a legalkalmasabb a szabadtéri játékok, sportok űzésére (tollaslabda, pingpong, foci, labdajátékok, pörgettyű játék, jojó és még sok más szórakoztató játék).

A szabadtéri játékokról, sportokról röviden:

  • A tollaslabda ütővel játszott játék, melyet egymással szemben álló két játékos (egyéni), vagy két-két játékos (páros) játszik. Az ellenfelek egy téglalap alakú pálya két felén foglalják el helyüket, amelyeket háló választ egymástól.
  • Az asztalitenisz (más néven pingpong) egy labdajáték, amelyben kettő (egyéni játék) vagy négy játékos (páros játék) üt egy labdát egymás közt ütőkkel. A játékot egy asztalon játsszák, amelyet háló választ ketté.
  • A labdarúgás (angol eredetű szóval football, közhasználatú becenevén foci, de gyakran említjük magyarosítva futball-nak is) egy labdajáték, amelyet a pályán két, egyenként 11 labdarúgóból álló csapat játszik egymás ellen. A játék célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a labdát az ellenfél kapujába juttassák, és így minél több gólt szerezzenek.
  • A jojó egy igen népszerű, alapvetően olcsó és egyszerű játék.
    Jojózáskor a zsinór hurkát a középső ujjunkra húzzuk, a jojót megmarkoljuk, majd laza mozdulattal eldobjuk. Ahogy a jojó letekeredik a zsinegről, egyre gyorsabban forog.
  • A baszk pelota a fallabda régi spanyol változata: ütő helyet egy kanálszerű eszközzel kapják és hajítják el a labdát. Fejleszti a térlátást és a kéz koordinációs képességét.
    Kiváló szabadtári játék.